Viltgryta med isterband och Ingrid Marie

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

2 st syrliga isterband

200 g älgstek

100 g vedrökt fläsk

4 st gula lökar

1 klyfta vitlök

2 dl svamp

2 st morötter

1 st palsternacka

Lagerblad

8 st kryddpepparkorn

Vatten

Viltbuljong

Rapsolja

Salt

Gör så här

1. Skär ner grönsakerna, fläsket och älgköttet.

2. Börja med att hetta upp grönsakerna och låt dessa bli lite mjuka.

3. Bryn köttet i samma panna.  När du fått fin yta på köttet är det dags att hälla över vatten och buljong.

4. Täck blandningen med vätska. Lägg i lagerblad och kryddpeppar samt salt.

5. Låt grytan koka tills det att köttet blivit mört, detta tar ett par timmar.

6. När du känner att köttet mjuknat delar du ner isterbanden och lägger i.

7. Hyvla äpplena fint på en mandolin, pressa och riv över citronskalet. Blanda runt och låt stå.

Toppa grytan med äpplen och rårörda lingon!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning