Ingredienser
2 st syrliga isterband
200 g älgstek
100 g vedrökt fläsk
4 st gula lökar
1 klyfta vitlök
2 dl svamp
2 st morötter
1 st palsternacka
Lagerblad
8 st kryddpepparkorn
Vatten
Viltbuljong
Rapsolja
Salt
Gör så här
1. Skär ner grönsakerna, fläsket och älgköttet.
2. Börja med att hetta upp grönsakerna och låt dessa bli lite mjuka.
3. Bryn köttet i samma panna. När du fått fin yta på köttet är det dags att hälla över vatten och buljong.
4. Täck blandningen med vätska. Lägg i lagerblad och kryddpeppar samt salt.
5. Låt grytan koka tills det att köttet blivit mört, detta tar ett par timmar.
6. När du känner att köttet mjuknat delar du ner isterbanden och lägger i.
7. Hyvla äpplena fint på en mandolin, pressa och riv över citronskalet. Blanda runt och låt stå.
Toppa grytan med äpplen och rårörda lingon!