Ny marknadschef
Den 1 mars 2023 tillträder Lisa Andersson tjänsten som ny marknadschef på Ello i Lammhult.
För Lisa innebär detta en återkomst till Ello där hon tidigare jobbat med både produktion och adminstration. Vid årskiftet gjordes ett ägarskifte och tillsammans med sin syster Stina Selander, VD, tar syskonen över bolaget efter sin far Kent Andersson. De är tredje generationen som ska driva charkföretaget vidare efter farfar L-O Andersson som grundade företaget 1947.
– Jag är glad att få Lisa på plats och att vi nu tillsammans kan driva bolaget vidare. Med Lisas
erfarenheter och kunskaper inom logisitik och ekonomi tillsätter vi detta uppdrag att leda vår utveckling mot nya mål, säger Stina Selander, VD Ello i Lammhult Chark AB.
Lisa har tidigare jobbat som inköpare inom IT-branchen och studerat Logistik och Service
management på Lunds Universitet. Hon känner stor entusiasm att komma igång med arbetet
och fortsätta utvecklingen av Lammhult försäljning och utöka sortimentet med nya produkter.
Ello i Lammhult har sin charkfabrik i Lammhult och producerar charkprodukter för
livsmedelshandeln med distribution till butiker i hela landet.
ETT FAMILJeFÖRETAG
I HJÄRTAT AV SMÅLAND
Ello i Lammhult är ett familjeföretag som producerar flera klassiska husmanskostprodukter,
t ex isterband, kalvsylta, och en mängd olika korvar.
Företaget startades 1947 av L-O Andersson i Lammhult. Idag drivs det av systrarna Stina Selander och Lisa Andersson som är tredje generationen. Sedan starten har vi huvudsakligen använt råvaror från småländska gårdar.
Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Ello i Lammhult hette tidigare Ello-Livs. Vi har även förnyat vår logotyp, designen på förpackningar och vår hemsida. Kvaliteten och den småländska mattraditionen består.
Mer än 70 år med världens bästa korv
Sedan 1947 har Ello tillverkat isterband, sylta och pastejer i Lammhult.
Även om smaken på produkterna i stor utsträckning är samma än idag så har mycket hänt under åren.
1947
Lars-Olof Andersson startar charkuterifabrik i Lammhult, med egen produktion av isterband, korv, sylta, pastejer m.m
1955
Bygger ny större fabrik för charkuteri, styckning och butik.
1958
Köper slakterirörelse av Carl F. Jonasson kallad “Lingon-kungen” i Lammhult.
1964
Butikshall byggs under namnet Ello-Livs.
1970
Förvärvar lantbruk och startar uppföddning av gris och nötdjur i större skala.
1977-81
Nya lokaler byggs på Värnamovägen med eget slakteri, styckning och charkuteri.
1984
Kent Andersson tar över företaget som VD.
1984
Butiken Ello-livs säljs till ICA.
2000
Avveckling av egen djurproduktion.
2007
Förändring av verksamhet med effektivare sortiment. Grisslakt och styckning upphör samt lokal distribution av detta.
2008
Legoslaktavtal med Scan avseende syltatillverkning.
2009
Avtal med Scan om Nötdjursslakt.
2009
Ny logotyp samt nytt manér på charkförpackningarna.
2015
Koncentration av tillverkning av volymprodukter och avveckling av lokal distribution.
2017
Legoslaktsavtal tecknas med HKScan av samtliga nötdjur samtidigt som hästslakt upphör. Företaget firar 70 år med jubileumsfest för kunder, leverantörer och anställda.
2018
Ändrat designen på förpackningarna.
2019
Startar återigen igång med lokal distribution av lokala produkter efter ökad efterfrågan.