Ramen med rökt fläsk, koriander och löskokt ägg

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

1 pkt 200 g Lammhults sylta

2 l kalvbuljong

2 schalottenlökar

3 st rivna vitlöksklyftor

En halv chili

500 g rökt fläsk

4 ägg

En kruka koriander

100 g broccoligroddar

1 pkt ramennudlar

Rapsolja att steka i

Gör så här

1. Börja med att lägga syltan i en kastrull och värm upp den långsamt. Skär ner schalottenlöken och koka upp den tillsammans med kalvbuljongen. Låt gärna detta koka 15 minuter.

2. Hacka chilin och riv vitlöken. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna med höga kanter. Lägg i chili och vitlök, fräs detta ordentligt. Vitlöken ska få färg och bli rostad i smaken.

3. När du fått till detta silar du över kalvbuljongen samt blandar ner syltan. Denna kan du också sila om du vill men jag gillar den “köttiga” smaken. Låt detta stå och sjuda medans du gör i ordning resten.

4. Koka 4 st ägg. För att få det löskokt koka endast 5 minuter och häll sedan kallt vatten över direkt.

5. Dela det rökta fläsket i skivor och stek i en torr panna tills det fått fin färg. Det kan vara bättre att steka det under en lite längre stund på lägre värme än att ha för het panna, fettet smälter bättre då.

6. Smaka av buljongen och koka sedan nudlarna i den. Skala äggen och dela försiktigt med händerna.

7. Lägg nudlarna i botten på en djup tallrik, häll på buljong.

Lägg fläsk, groddar, ägg och koriander på toppen och njut!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning