Bakad korvkaka med rotselleri, inlagd lök, trattkantareller, saltgurka och gräddfil

Ett toppenrecept för dig som gillar att göra allt i samma form.

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

Börja med att sätta ugnen på 180 grader.

Dela purjolöken på hälften och sedan i bitar som är ca 10 cm långa.

Spara en del av löken till friteringen.

Lägg löken i en ugnsfast form och häll över vinäger och olivolja. Peppra rejält.

Sätt in formen i ugnen och baka tills den är mjuk, det tar ca 30 minuter.

Dela ner kålen med händerna och massera in lite olivolja och salt i den.

Lägg kålen på en plåt, när det är 5 minuter kvar för purjolöken sätter du in plåten och låter
kålen bli precis färdig.

Rör ner majonäsen i creme fraichen och blanda ordentligt.

Riv pepparroten och blanda ner, var noga med att salta ordentligt, det plockar fram smaken av pepparroten ännu mer.

Hetta upp matoljan i en
kastrull. Dela ner resterande purjolök i tunna tunna skivor.

Fritera löken snabbt, lyft upp och lägg på hushållspapper.

Salta!

Snitta korvarna och stek på medelhög värme under en lite längre stund.

Lägg upp alltsammans på

tallrik och ät massor!

Gör så här

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

3. Dela ner korvkakan i bitar och lägg åt sidan.

4. Skär ner rotsellerin i skivor, fyll plåten med dessa.

5. Strö över svamp, timjan (mycket timjan!), salt och nymald svartpeppar.

6. Dela ner smöret i små kuber, fördela dessa över plåten.

7. Baka sellerin tills den mjuknat, känn med en sticka så att du är nöjd. Detta tar ca 30 minuter.

8. När det är 10 minuter kvar lägger du in korvkakan på plåten och låter den bli varm.

Lägg upp på ett fint fat och dekorera med lök, saltgurka och gräddfil.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning