Pumpasnacks med isterband och selleri

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

600 g pumpa

3 st syrliga isterband

3 st schalottenlökar

1 stjälk blekselleri

1 st vitlöksklyfta

1 msk korianderfrön

Olivolja

Salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugen på 190 grader.Dela ner pumpan i bitar. Lägg på en plåt.

2. Hacka ner lök, vitlök och selleri, lägg även detta på plåten.

3. Krossa korianderfröna i en mortel.

4. Massera in salt, peppar, koriander och olivolja i pumpablandningen.

5. Rosta grönsakerna i ugnen tills pumpan är mjuk.

6. Stek isterbandet under tiden.

7. Ta ut pumpan och lägg upp alltsammans på ett fat.

Lägg isterband bitarna uppe på och toppa med finhackad selleriblast

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning