Ingredienser
3 st syrliga isterband
6 st rödbetor
2 st gulbetor
3 st äggulor
2 dl matolja
1 msk dijonsenap
Vinäger
Rosmarin
Olivolja
Salt och svartpeppar
Citronzest
1 klyfta vitlök
4 dl vinäger
1 dl socker
Gör så här
Skala gulbetorna och hyvla fint på en mandolin.
Koka upp vinäger och socker.
Häll den varma vätskan på gulbetorna och täck med plastfolie.
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Dela betorna i bitar, lägg på en plåt tillsammans med rosmarin, vitlök, citronzest, olivolja och salt.
3. Baka betorna i ugnen till se är mjuka.
4. Dela ner isterbanden och stek långsamt i olja.
5. Slå en majonnäs på äggulan, senap, vinäger och matolja.
Ställ isterbanden på ett fint fat, lägg betorna uppe på, ringla över majonnäs och dekorera med örter. De gula betorna är goda att toppa med.