Korvsnitt med bakade betor, majs och syrade gulbetor

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

3 st syrliga isterband

6 st rödbetor

2 st gulbetor

3 st äggulor

2 dl matolja

1 msk dijonsenap

Vinäger

Rosmarin

Olivolja

Salt och svartpeppar

Citronzest

1 klyfta vitlök

4 dl vinäger

1 dl socker

Gör så här

Skala gulbetorna och hyvla fint på en mandolin.

Koka upp vinäger och socker.

Häll den varma vätskan på gulbetorna och täck med plastfolie.

1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Dela betorna i bitar, lägg på en plåt tillsammans med rosmarin, vitlök, citronzest, olivolja och salt.

3. Baka betorna i ugnen till se är mjuka.

4. Dela ner isterbanden och stek långsamt i olja.

5. Slå en majonnäs på äggulan, senap, vinäger och matolja.

Ställ isterbanden på ett fint fat, lägg betorna uppe på, ringla över majonnäs och dekorera med örter. De gula betorna är goda att toppa med.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning