Friterade potatisbullar, korvkaka och lingonglaze

Detta är en perfekt rätt att göra när du har potatismos över!

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

8 dl potatismos

1 dl vetemjöl

2 hela ekologiska ägg

Salt och svartpeppar

3 dl lingon

1 dl farinsocker

6 st nejlikor

1 stjärnanis

600 g korvkaka

Saltgurka

Matolja till fritering

Gör så här

1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till de friterade potatisbullarna. Var noga med att smaka på smeten, var inte rädd för att krydda ordentligt.

2. Häll matolja i en kastrull och värm upp eller sätt på din fritös.Innan du stoppar ner potatisbullarna, provfritera en gång så att värmen är rätt.

3. Gör små bollar med händerna och släpp ner i den heta oljan, lyft upp på papper och låt fettet rinna av.

4. Blanda farinsocker, lingon och kryddorna i en kastrull. Koka ner blandningen till en “simmig” konsistens och ställ åt sidan.

5. Dela ner korvkakan i bitar och stek dessa försiktigt i olja och smör.

Lägg upp alltsammans på tallrik eller fat, ringla över lingonglazen och dekorera med saltgurka.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning