Friterade potatisbullar, korvkaka och lingonglaze
Detta är en perfekt rätt att göra när du har potatismos över!
- 4 port
Recept av:
Emelie DetterskogIngredienser
8 dl potatismos
1 dl vetemjöl
2 hela ekologiska ägg
Salt och svartpeppar
3 dl lingon
1 dl farinsocker
6 st nejlikor
1 stjärnanis
600 g korvkaka
Saltgurka
Matolja till fritering
Gör så här
1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till de friterade potatisbullarna. Var noga med att smaka på smeten, var inte rädd för att krydda ordentligt.
2. Häll matolja i en kastrull och värm upp eller sätt på din fritös.Innan du stoppar ner potatisbullarna, provfritera en gång så att värmen är rätt.
3. Gör små bollar med händerna och släpp ner i den heta oljan, lyft upp på papper och låt fettet rinna av.
4. Blanda farinsocker, lingon och kryddorna i en kastrull. Koka ner blandningen till en “simmig” konsistens och ställ åt sidan.
5. Dela ner korvkakan i bitar och stek dessa försiktigt i olja och smör.
Lägg upp alltsammans på tallrik eller fat, ringla över lingonglazen och dekorera med saltgurka.