Picnickorv på pinne

Ett uppskattat recept hos framför allt den yngre generationen. Perfekt till utflykten och de kan även ätas kalla.

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

8 st mini-isterband

8 st plattor smördeg

1 ägg

2 msk sesamfrö

3 dl ketchup

2 dl creme fraiche

Salt och peppar

8 st grillpinnar (gärna av det tjockare slaget)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt isterbanden på grillpinnarna.

2. Klä in korvarna i smördegen och nyp med fingertopparna där det glipar. Lägg alla korvarna på ett

bakplåtspapper på en plåt med vecket neråt.

3. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla sedan smördegen samt strö över sesamfröna. Nagga degen lätt och baka sedan i ugnen
ca 15 minuter.

4. Blanda ketchup och creme fraiche och smaka upp med salt och peppar.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning