Picnickorv på pinne
Ett uppskattat recept hos framför allt den yngre generationen. Perfekt till utflykten och de kan även ätas kalla.
- 4 port
Recept av:
Emelie DetterskogIngredienser
8 st mini-isterband
8 st plattor smördeg
1 ägg
2 msk sesamfrö
3 dl ketchup
2 dl creme fraiche
Salt och peppar
8 st grillpinnar (gärna av det tjockare slaget)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt isterbanden på grillpinnarna.
2. Klä in korvarna i smördegen och nyp med fingertopparna där det glipar. Lägg alla korvarna på ett
bakplåtspapper på en plåt med vecket neråt.
3. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla sedan smördegen samt strö över sesamfröna. Nagga degen lätt och baka sedan i ugnen
ca 15 minuter.
4. Blanda ketchup och creme fraiche och smaka upp med salt och peppar.