Pizza dillstuvad potatis och isterband

En annorlunda pizza med isterband och potatis - måste provas!

bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

2 st färdiga pizzabottnar

8 st mandelpotatisar

2 st syrliga isterband

1,5 dl creme fraiche

1 kruka dill

2 dl riven Västerbottenost

2 dl mozarella

God rapsolja av bra kvalitet

Gör så här

• Börja med att koka potatisen, var noga med att inte koka den för länge.

• Kyl ner potatisen något och skiva den sedan tunnt.

• Sätt ugnen på 300 grader, har du en pizzasten hemma så lägger du in den också.

• Ska du grädda din pizza på plåt, låt den vara i ugnen så att plåten är varm när du lägger på din pizza. Tänk på att du kan
behöva bakplåtspapper!

• Rulla ut din deg, lägg ett lager med creme fraiche i botten.

• Fördela potatisen och isterbandets innehåll över pizzan.

• Täck med ost och baka i ugnen tills färdig.

• Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på en massa fin dill, ringla över rapsolja.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning