Smördegspaj

En krämig smördegspaj fylld med isterband, kantareller och timjan. Toppat med lingon och detta blir familjens nya favoritpaj!

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

1 paket smördeg

4 dl rensade kantareller

2 st kalasisterband

4 kvistar timjan

2 gullökar

1 dl riven parmesan

1 dl riven prästost

3 ekologiska ägg

3 dl mjölk

Salt & peppar

Rapsolja att steka i
Lingon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Smöra en pajform och bred ut smördegen i botten.

3. Skär av kanterna och nagga hela ytan med en gaffel.

4. Sätt pajformen i ugnen och baka ca 7 minuter, bottnen ska ha “torkat” till när du tar ut den.

5. Blanda ägg och mjölk i en bunke och ställ åt sidan.

6. Skala och skär ner löken.Raspa av timjan, dela neristerbandet samt dela ner kantarellerna.

7. Hetta upp oljan i en stekpanna. Börja med att bryna löken ihop med timjan.

8. Lägg i korven och låt även den få lite färg. Blanda ner svampen och smaka av noga.

9. Lägg din fyllning i pajskalet och slå över äggblandningen.

10. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 40 minuter.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning