Somrigt isterband med citronkål och senapsmajjo
Kål och isterband är en härlig kombination - detta är en god rätt som går hem hos stora och små. Jättegott med äppelmust eller en fin lager till.
- 4 port
Recept av:
Emelie DetterskogIngredienser
4 st syrliga isterband
300 g spetskål
8 st brysselkål
Riktigt god rapsolja
2 citroner
3 äggulor
4 dl matolja
Salt och svartpeppar
Grovkornig söt/stark senap
8 st kokta potatisar
Olja till stekning
Gör så här
1. Snitta isterbanden och stek dessa försiktigt i en panna och låt de bli färdiga över lite längre tid.
2. Skär ner kålen och lägg i en skål.
3. Pressa över citronsaften samt riv över skalet.
4. Salta ordentligt och smaksätt med svartpeppar.
5. Ställ kålen åt sidan så att alla smaker får komma fram.
6. Slå en majonnäs av äggulan och matoljan. smaksätt denna med senapen och salt.
7. Stek den kokta potatisen hårt i oljan, låt den få en
riktigt krispig yta.