Somrigt isterband med citronkål och senapsmajjo

Kål och isterband är en härlig kombination - detta är en god rätt som går hem hos stora och små. Jättegott med äppelmust eller en fin lager till.

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

4 st syrliga isterband

300 g spetskål

8 st brysselkål

Riktigt god rapsolja

2 citroner

3 äggulor

4 dl matolja

Salt och  svartpeppar

Grovkornig söt/stark senap

8 st kokta potatisar

Olja till stekning

Gör så här

1. Snitta isterbanden och stek dessa försiktigt i en panna och låt de bli färdiga över lite längre tid.

2. Skär ner kålen och lägg i en skål.

3. Pressa över citronsaften samt riv över skalet.

4. Salta ordentligt och smaksätt med svartpeppar.

5. Ställ kålen åt sidan så att alla smaker får komma fram.

6. Slå en majonnäs av äggulan och matoljan. smaksätt denna med senapen och salt.

7. Stek den kokta potatisen hårt i oljan, låt den få en
riktigt krispig yta.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning