Småpizzor med chèvre & sparris

Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig pizzadeg. Här har jag dock valt att göra det och fyllning själv.

  • 4 port
  • 90 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

Deg

  • 1 kg mjöl
  • 12 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 burk hela tomater
  • 1 msk timjanblad
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar

Fyllning

  • 2 st Lammhults isterband
  • 3 tomater
  • 1 knippe sparris
  • 300 g smulad chèvreost
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Knåda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar och låt jäsa i ytterliggare 30 minuter.
  3. Dela tomaterna i mindre bitar.
  4. Finhacka vitlöken och fräs i olja, tillsätt tomaterna och timjan. Låt koka i minst 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
  5. Förbered fyllningen under tiden genom att skära isterbanden i tunna skivor och dela tomaterna och sparris i mitten. För att få extra smarriga tomater, torka dem i ugn innan.
  6. Tryck ut degen på ett smörpapper på plåten så slipper du disk. Fördela tomatsåsen, lämna en centimeter från kanten. Strö över fyllningen.
  7. Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
  8. Ta sedan ut pizzan och garnera med sparrisen. Det finns många sätt att äta en pizza, välj det du gillar bäst!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning