Gåslever med rostat isterbandsströssel äpple & sauternegelé

Isterbandet har kommit för att stanna i finrummet.

  • 4 port
  • 30 min

Ingredienser

  • 1 st Lammhults isterband
  • 4 st skivor gåslever (finns på burk)
  • 4 cl sauternesgelé
  • 1 rött äpple

Gör så här

  1. Dra av skinnet från isterbande och smula sönder inenhållet i pannan med en gaffel.
  2. Stek det krispigt och låt kallna.
  3. Hacka gelén och äpplet i små kubet.
  4. Lägg gåsleverskivan på en gaffel, strö över den hackade gelén, äppelbitarnaoch strösslet av isterban. Servera!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning