Tomatragu med chèvre på plåt
Slipp en massa disk och bjud direkt från plåten!
- 4 port
- 30 min
Ingredienser
- 4 st Lammhults isterband
- 4 kvistar cocktailtomater
- 1 vitlök
- 1 silverlök
- 300 g riven chèvre (getost)
- 2 citroner
- 0,5 dl olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skiva isterbanden i två cm tjocka bitar.
- Hacka vitlöken och silverlöken grovt.
- Fördela ut isterbanden, hela tomatkvistar, lök, vitlökoch chèvren på plåten och rippla över olivolja.
- Strö över flingsalt och svartpeppar från kvarnen. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Under tiden, dela citronenerna och grilla i varm panna.
- Lat ragun svalna lite, mosa tomatern med gaffel och pressa över citronsaften.