Tomatragu med chèvre på plåt

Slipp en massa disk och bjud direkt från plåten!

  • 4 port
  • 30 min

Ingredienser

  • 4 st Lammhults isterband
  • 4 kvistar cocktailtomater
  • 1 vitlök
  • 1 silverlök
  • 300 g riven chèvre (getost)
  • 2 citroner
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva isterbanden i två cm tjocka bitar.
  3. Hacka vitlöken och silverlöken grovt.
  4. Fördela ut isterbanden, hela tomatkvistar, lök, vitlökoch chèvren på plåten och rippla över olivolja. 
  5. Strö över flingsalt och svartpeppar från kvarnen. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 
  6. Under tiden, dela citronenerna och grilla i varm panna.
  7. Lat ragun svalna lite, mosa tomatern med gaffel och pressa över citronsaften.
     

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning