Isterband med grön ärtsoppa & karamelliserade persiljekrutonger
- 4 port
- 30 min
Ingredienser
- 8 st Lammhults isterband
- 8 st tärnade brödskivor(krutonger)
- 1 msk socker
- 0,5 näve hackad bladpersilja
- 1 pkt frysta små ärtor ca 225g
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 msk smör
- Salt & peppar
Gör så här
- Stek eller grilla isterbanden i en panna och ställ sedan i ugnen, 150° i 10-15 minuter.
- Koka ärtorna mjuka i buljongen i ca 4 minuter.
- Dra åt sidan och mixa med en klick smör, salt och peppar.
- Rosta krutongerna eller det egentärnade brödet i en torr varm panna. När dessa fätt färg, tillsätt socker och låt smälta. Hacka och tillsätt persiljan.
- Servera soppan i varma tallrikar, lägg i isterbanden och strö till sist över krutongerna.