Klassisk pytt med isterband & stekt ägg

En klassisk pyttipanna som är så enkel men ändå innehåller så mycket smak.

  • 4 port
  • 30 min

Ingredienser

  • 4 st Lammhults isterband
  • 600 g potatis av fast sort
  • 1 stor gul lök
  • 4 ägg
  • smör
  • HP- eller Worchestersås
  • Rödbetor
  • Saltgurka
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Tärna potatisen och grovhacka löken. 
  3. Skär isterbanden i två cm tjcoka skivor; lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. 
  4. Råstek potatis och lök.
  5. Smaksätt med salt, peppar och HP- eller Worchestersås och rör om. 
  6. Stek äggen på ena sidan i smör och servera med pytt, rödbetor och saltgurka. Eller ät direkt från pannan, på småländskt vis.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning