Öppen lasagne med kantareller, spenat & Västerbottenscrème

  • 4 port
  • 40 min

Ingredienser

  • 4 st lammhults isterband
  • 4 st pastaplattor
  • 500 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 300 g riven Västerbottemsost
  • 1 dl grädde
  • 1 påse babyspenat
  • 100 g valnötter
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Dra av skinnet från isterbanden och smula sönder innehållet med en gaffel i pannan. Stek till det blir krispigt och låt det kallna.
  2. Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med kantarellerna.
  3. Smaksätt med socker, salt och peppar och blanda i isterbandssmulorna.
  4. Värm sedan upp grädden och tillsätt osten, rör om och låt svalna.
  5. Hacka valnötterna grovt och rosta lätt i olivolja.
  6. Blanchera pastaplattorna (se förp.) och ta upp med en hålslev.
  7. Lägg upp blandningen av kantareller, isterband och spenat. Klicka över Västerbottenscrèmen och låt den smälta över resten. Lägg över en platta och strö över de rostade valnötterna.
  8. Salta och peppra efter behag.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning