Öppen lasagne med kantareller, spenat & Västerbottenscrème
- 4 port
- 40 min
Ingredienser
- 4 st lammhults isterband
- 4 st pastaplattor
- 500 g kantareller
- 1 st schalottenlök
- 300 g riven Västerbottemsost
- 1 dl grädde
- 1 påse babyspenat
- 100 g valnötter
- 1 msk smör till stekning
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
Gör så här
- Dra av skinnet från isterbanden och smula sönder innehållet med en gaffel i pannan. Stek till det blir krispigt och låt det kallna.
- Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med kantarellerna.
- Smaksätt med socker, salt och peppar och blanda i isterbandssmulorna.
- Värm sedan upp grädden och tillsätt osten, rör om och låt svalna.
- Hacka valnötterna grovt och rosta lätt i olivolja.
- Blanchera pastaplattorna (se förp.) och ta upp med en hålslev.
- Lägg upp blandningen av kantareller, isterband och spenat. Klicka över Västerbottenscrèmen och låt den smälta över resten. Lägg över en platta och strö över de rostade valnötterna.
- Salta och peppra efter behag.