Isterbandsdolmar med savoykål & fänkåls-coleslaw
- 4 port
- 30 min
Ingredienser
- 4 st Lammhults Isterband
- 1 savoykål
- 1 dl färsk tunt strimlad fänkål
- 1 msk krossad fänkål
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk flytande honung
- 1 dl rårörda lingon
- 2 msk socker
- smör
Gör så här
- Koka upp vatten med salt. Skär bort roten på savoykålen och plocka av ca 12 blad till dolmarna, resten av används till coleslaw. Lägg savoykålsbladen i det kokande vattnet ca 2-3 min, kyl ner i kallt vatten.
- Dra av skinnet på isterbanden, linda in dem i bladen och lägg dem på en smord plå.
- Rippla över honung och sätt in i ugnen, 175° i ca 20 min.
- För att göra coleslaw, strimla fänkålen tunt, varav 1 msk krossas i en mortel. Blanda ihop med savoykålsbladen och yoghurten och smaksätt med salt och peppar.
- Rör ihop lingon och socker. Snitta dolmarna och serverea med coleslaw och rårörda lingon.