Bucatini med krämigt isterband och rosmarin - Ett recept från ICA
Stek isterbandets innehåll med morötter och lök, blanda sedan ned i krämig sås och servera tillsammans med gröna ärtor och krispig sallad - Voila! Ett smakrikt recept från ICA.
- 30 min
 
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna bucatini)
 - 250 g små gröna ärter
 - 1 morot
 - 1 rödlök
 - 4 isterband
 - 1 dl vispgrädde
 - 2 dl mjölk
 - 1/2 msk majsstärkelse
 - 1/2 kruka rosmarin
 - 1 msk smör
 - salt
 - peppar
 - 1/2 kruka krispsallad
 
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.
 - Skala och skiva morot och lök tunt.
 - Dela isterbanden på längden och skrapa ur fyllningen.
 - Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull, koka upp under omrörning. Hacka rosmarinen och rör ner i såsen.
 - Stek morötter och lök i hälften av smöret i en stekpanna. Blanda ner det i såsen.
 - Mosa isterbanden så det blir smuligt och stek i resten av smöret under omrörning i en stekpanna. Blanda det med såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
 - Skär salladen i bitar.
 - Servera pasta och ärtor med sås och sallad.
 


