Träffa Joakim från Ello!


 

JOAKIM HJALTE, JOBBAT HOS OSS SEDAN 15-ÅRS ÅLDER!

Joakim Hjälte har jobbat hos oss sedan han var 15 år gammal. Hans första arbetsuppgifter bestod av att stycka nöt och fläsk till att han idag är marknads- och försäljningschef.

Häng med och hör på vad han har att berätta om sin historia och sina erfarenheter under sina år hos oss på Ello i Lammhult!


"Jag började i avdelningen där vi slyckade nöt och fläsk som vi sedan levererade fräscht till vår lokala distribution. Jag höll på med det i cirka tio år och därefter började jag jobba med charken som efterföljdes av att jag blev förman i lite mer än fem år. Det gick därefter till att jag började jobba i avdelningen för paketering, kvalitén, produktionen och inköp till att jag slutligen blev produktionschef."

 

Vad är din huvudsakliga roll där idag?

"Då jag har varit med om alla stegen i processen har det lett till att jag idag besitter titeln Marknad- och försäljningschef sedan drygt ett år tillbaka (2019). Mina arbetsuppgifter är varierande då bland annat försäljning, kampanjer, inköp, produktionsutveckling, marknadsföring, planera mässor och mycket mer ingår. 

Med tanke på att jag varit med så pass länge så känns det bra att jag nu besitter denna roll eftersom min erfarenhet och kunskap mycket bred och djup vad gäller våra produkter, kunder, processer, utmaningar och framtidsplaner med mera." 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

"Min arbetsdag börjar klockan 06:00 och slutar mellan fyra - halv fem. Framåt åtta på morgonen börjar jag ringa våra kunder som vi har lokalt, fortsätter därefter med inköp och resterande pappersarbete. Utöver mitt arbete på kontoret brukar jag vissa dagar även åka ut och besöka kunder, framförallt våra lokala kunder. Jag har även hand om marknadsföring, certifikat och etiketter till alla förpackningar."

 

Hur ser framtidsplanerna ut för Ello?

"En stor grej för oss är att vi just nu tittar på att utveckla vårt sortiment med vego-produkter. Vi ser ju att intresset för att äta vegetariskt/veganskt ökat och därför vill vi även göra ett alternativ till de som föredrar den kosten. Vi vill även att de ska få samma smakupplevelse som när en äter exempelvis ett riktigt isterband. Utöver vego-produkterna tittar vi även på att ta fram ett glutenfritt isterband då vi använder oss av korngryn i de isterbanden som vi säljer idag. 

En nyhet är att vi just nu håller på att ta fram en ny design på vår befintliga hemsida och att vi för inte så länge sedan bytte vår logga. Med andra ord har vi mycket på gång!"

 

Vilka utmaningar för Ello i Lammhult ser du i framtiden?

"Jag skulle säga att det är produktutvecklingen där vi måste hitta produkter som kan säljas i stora volymer. Alltså produkter som passar alla!"

 

Vad gör en Ello i Lammhult unikt, enligt dig?

"Det som gör Ello i Lammhult unikt är att vårt isterband och vår chark är helt svenskproducerat och grundar sig i ett recept som är framtaget flera år sedan tillbaka. Dessutom är våra isterband rökta med riktigt alspån för bästa smak!" 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

"Under sommaren är min tjusning Golf alla dagar i veckan. Under det övriga halvåret ägnar jag min fritid till att bland annat träna, spela pingis och filma." 

 

Tre ord som beskriver dig?

"Målinriktad resultatorienterad och glad!"

 

Härligt Joakim och ett stort lycka till!

Arkiv

  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016