Möt Stina Andersson, vår kvalitetschef!

Idag ska vi få träffa Stina Andersson, vår kvalitetschef, som är uppvuxen med företaget då Kent Andersson (VD sedan 1984) är hennes pappa. Häng med i intervjun med Stina och lär känna henne och hennes roll lite närmare!

 

Hej Stina, berätta lite kort om dig själv och din roll på Ello! 

Stina heter jag, är 31 år gammal och kommer ursprungligen från Lammhult. Jag är uppväxt med företaget sedan jag var liten men har sedan studenten bott på lite olika ställen i Sverige. För ett år sedan valde jag att flytta tillbaka till Småland och har under den tiden hunnit vara föräldraledig och även börjat jobba på här på familjeföretaget i Lammhult. Tjänsten som blev aktuell var rollen som kvalitetschef och det är det som jag jobbar med idag.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag för mig är oftast innehållsrik med både stora och små saker som måste göras. Min huvudsakliga uppgift är att se till att vi följer de lagar och regler som vi som livsmedelsföretag omfattas av och hålla oss uppdaterade på nya som tillkommer. Mina dagar spenderas mest framför datorn med att administrera och dokumentera men jag är också ute i våra produktioner för att följa upp produktionskontroller och verifiera våra processer. Jag arbetar dessutom med att driva utvecklingen av vårt kvalitetsarbete inom livsmedelssäkerhet framåt och ansvarar för revisioner från Livsmedelsverket och Svensk Märkning bland annat.

 

Hur upplever du din roll som kvalitetschef?

Jag upplever min roll som kvalitetschef som väldigt rolig, omväxlande och meningsfull just för att det är så viktigt att vi har en bra process när det kommer till livsmedelssäkerheten. Att konsumenten får en produkt som är kvalitetssäkrad och kontrollerad på rätt sätt.

 

Hur skulle du beskriva att ni arbetar med kvalitetsarbetet idag? 

Vi arbetar idag mot flera kontrollorgan vad det gäller livsmedelssäkerheten. Dels Livsmedelsverket som är på plats i vår slaktverksamhet dagligen, sedan är vi också certifierade inom FSSC22000 som är en global livsmedelsstandard. Utöver det arbetar vi med KRAV-certifiering på vår slaktverksamhet samt Svensk Märkning på våra charkprodukter som vi märker med ”Kött från Sverige”. Vi arbetar utifrån ett ledningssystem och ett egenkontrollprogram som görs i våra produktioner.

 

Vilka utmaningar för Ello i Lammhult ser du i framtiden?

Kraven på oss som livsmedelsföretag skärps hela tiden vilket innebär att vi hela tiden måste sträva efter att bli bättre på det vi gör. Det är en ständig utmaning för oss att hela tiden utveckla oss inom livsmedelssäkerheten. Sen ser jag klimat-och miljöfrågan som en stor utmaning där vi som driver en chark- och slaktverksamhet behöver följa efter och göra det vi kan. Stora men positiva utmaningar där jag tror att vi som företag kan göra skillnad.

 

Vad gör Ello i Lammhult unikt, enligt dig?

Att vi verkar lokalt! Vi har hela vår charkproduktion från beredning till paketering och även distribution till närområdet på ett ställe.

 

Vad tycker du är positivt med Ello i Lammhult som arbetsplats och arbetsgivare?

Att jag får kombinera ett ”skrivbordsjobb” med att vara ute i produktionen och se hur det faktiskt går till, det är väldigt inspirerande. Sedan uppskattar jag att vi är en mindre organisation där vi snabbt kan ta beslut och styra organisationen framåt.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

När jag inte jobbar vill jag helst umgås med min familj som består av min sambo och min ettåriga son. Med dem vill jag helst vara ute, kanske åka skidor eller ta ett löppass och vara aktiv. 

 

Tre ord som beskriver dig?

Driven, positiv och omtänksam.

 

Vad härligt!

Tack Stina, för att du presenterade dig för oss idag, vi ser fram emot att få ser mer av dig och ditt arbete!

 

Arkiv