Det syrliga isterbandet föds på nytt
L-O:s son, Kent Andersson, hade växt upp i korvfabriken, men det var inte förrän fadern gick i pension 1984 som han verkligen klev in i företaget. Kent delade sin fars vision om att tillverka de allra finaste korvarna, isterbanden och charkprodukterna, men ansåg att man fick lov att fokusera på just detta och inte på livsmedelsförsäljning. Den stora livsmedelshallen såldes därför till ICA och Ello Livs kunde istället ägna sig åt kärnverksamheten - charkprodukter i toppklass. Ett av Kents främsta bidrag till verksamheten är Lammhults syrliga isterband som härstammar från traditionella småländska recept från 1800-talet och som flera gånger vunnit priser för sin fina smak. Idag serveras de på finkrogar runt om i landet och det finns knappast någon korv, eller chark- produkt över huvudtaget, som det pratas så mycket om och som så många människor har åsikter om. Och det finns nog knappast någon mat som är så typiskt svensk. Lammhults isterband är helt enkelt en riktig kulturkorv! |