Vitlöksgratinerade tomater med isterbandssmulor

  • 4 port
  • 20 min

Ingredienser

  • 12 små urgröpta tomater
  • 1 st Lammhults isterband
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 citron
  • 1 näve hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk ströbröd
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dra av skinnet från isterbandet och smula sönder det med en gaffel i pannan. Stek det krispigt och låt kallna.
  3. Skölj citronen och riv skalet.
  4. Finhacka persiljan och vitlöken, blanda med smör, citronskal, ströbröd och flingsalt.
  5. Gröp ur tomaterna, fyll dem med isterbandssmulorna och toppa med blandningen. Gratinera i ugn tills de fått fin färg.
  6. Servera ljumna med något gott i glasen.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning