Isterband med rosmarinrostade grönsaker & senapscrème

  • 4 port
  • 40 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

  • 4 st Lammhults isterband
  • 10 st potatisar av fast sort
  • 0,25 blomkålshuvud
  • 1 näve tärnade rotsellerikuber
  • 1 näve tärnade kålrotskuber
  • 4 st morötter
  • 4 st palsternackor
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 burk crème fraishe
  • 3 msk grov senap
  • salt
  • vit- och saltpeppar
  • socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tärna potatis, rotselleri och kålrot. Dela morötterna och palsternackorna på längden.
  3. Blanda alla grönsaker i olja, smaksätt med kryddor och lägg på en plåt. Rosta i ugn ca 10 minuter
  4. Vänd runt, lägg på tomaterna och rosta ytterliggare 10-15 minuter.
  5. Stek eller grilla isterbanden i panna för att sedan låte de bli klara i ugnen, gärna med grill, 150° i 10-15 minuter.
  6. Blanda under tiden ihop créme fraiche, senap, salt, peppar och scoker. Servera!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning