Bucatini med krämigt isterband och rosmarin - Ett recept från ICA

Stek isterbandets innehåll med morötter och lök, blanda sedan ned i krämig sås och servera tillsammans med gröna ärtor och krispig sallad - Voila! Ett smakrikt recept från ICA.


INGREDIENSER
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 250 g små gröna ärter
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • isterband
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka krispsallad

Lammhults Fin-isterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.
  2. Skala och skiva morot och lök tunt.
  3. Dela isterbanden på längden och skrapa ur fyllningen.
  4. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull, koka upp under omrörning. Hacka rosmarinen och rör ner i såsen.
  5. Stek morötter och lök i hälften av smöret i en stekpanna. Blanda ner det i såsen.
  6. Mosa isterbanden så det blir smuligt och stek i resten av smöret under omrörning i en stekpanna. Blanda det med såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär salladen i bitar.
  8. Servera pasta och ärtor med sås och sallad.



>