Isterband med grön ärtsoppa & karamelliserade persiljekrutonger


INGREDIENSER
  • 8 st Lammhults isterband
  • 8 st tärnade brödskivor(krutonger)
  • 1 msk socker
  • 0,5 näve hackad bladpersilja
  • 1 pkt frysta små ärtor ca 225g
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Stek eller grilla isterbanden i en panna och ställ sedan i ugnen, 150° i 10-15 minuter.
  2. Koka ärtorna mjuka i buljongen i ca 4 minuter.
  3. Dra åt sidan och mixa med en klick smör, salt och peppar.
  4. Rosta krutongerna eller det egentärnade brödet i en torr varm panna. När dessa fätt färg, tillsätt socker och låt smälta. Hacka och tillsätt persiljan.
  5. Servera soppan i varma tallrikar, lägg i isterbanden och strö till sist över krutongerna.



>