Klassisk pytt med isterband & stekt ägg

En klassisk pyttipanna som är så enkel men ändå innehåller så mycket smak.


INGREDIENSER
  • 4 st Lammhults isterband
  • 600 g potatis av fast sort
  • 1 stor gul lök
  • 4 ägg
  • smör
  • HP- eller Worchestersås
  • Rödbetor
  • Saltgurka
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Tärna potatisen och grovhacka löken. 
  3. Skär isterbanden i två cm tjcoka skivor; lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. 
  4. Råstek potatis och lök.
  5. Smaksätt med salt, peppar och HP- eller Worchestersås och rör om. 
  6. Stek äggen på ena sidan i smör och servera med pytt, rödbetor och saltgurka. Eller ät direkt från pannan, på småländskt vis.



>