Ljummen potatissallad

En fröjd för ögat, gommen och tidsoptimisten. Lätt att slänga ihop men smakar som om du lagt ner hela din själ.

  • 4 port
  • 30 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

  • 8 st Lammhults lätt syrliga isterband
  • 600 g färskpotatis
  • 8 vårlökar
  • 150 g fetaost
  • salt & peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Grilla isterbanden och koka potatisen.
  2. Blanda ihop olja, vitvinsvinäger och dijonsenap till en vinegerette. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda potatisen med finstrimlad vårlök och smula i fetaost.
  4. Avnjut med Lammhults lätt syrliga isterband.

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning